Crosstraining

Deze training is een manier van fitness die disciplines als gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Gedurende deze cross training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter CrossTraining is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Fitness bewegingen te leren en een intensief gedeelte. De resultaten van de trainingen worden bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van allerlei trainingstools zoals: dumbells, barbells, zandzakken, kettlebells, tractorbanden, touwen, pull up bars etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel van CrossTraining is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit te worden. De training is voor iedere gezonde man en vrouw goed te volgen, maar natuurlijk ga je behoorlijk zweten, gaat je hartslag omhoog en krijg je er spierpijn van… Je beloning is een heerlijk gevoel na afloop en een fit en gezond lichaam!

Meld je aan voor een gratis proefles!