Jeugd

Jeugd

Het Judo, Jiu-Jitsu en Kickboks programma voor kinderen bij Yamato Gym is een educatief zelfverdedigingsysteem met sportieve aspecten.

Yamato Gym focust op de fysieke, mentale en emotionele ontwikkeling van de kinderen. De lessen helpen de kinderen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Het zijn bovenal lessen waar zij hun hele leven profijt van zullen hebben. De kinderen ontwikkelen zelfvertrouwen, discipline, moed, verantwoordelijkheid, karakter, leiderschap en andere belangrijke waarden en normen die zo kenmerkend zijn voor het budo.

Tijdens de lessen JUDO leren de kinderen veilig vallen, rollen en spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met de diverse houdgrepen en judoworpen. Voor de kinderen van 3 en 4 jaar zijn er de speciale Tuimel Judo lessen. Jeugd Judo wordt bij Yamato Gym aangeboden vanaf 5 tot en met 12 jaar. Tijdens de Judolessen dragen de kinderen een kimono (judopak).

Tijdens de lessen JIU-JITSU leren de kinderen zichzelf te verdedigen tegen allerlei verrassingsaanvallen zoals nekklemmen, kledingaanvallen, aanvallen met armomvatting etc. etc. De Jiu-Jitsu stijl die bij Yamato Gym wordt onderricht is de stijl van Helio Gracie.

De Jiu-Jitsu kids lessen zijn er voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 14 jaar. Tijdens de Jiu-Jitsu lessen dragen de kinderen een kimono (judopak).

Tijdens de lessen KIDS KICKBOXING FUN leren wij de kinderen de basis van het kickboksen waarbij het ontwikkelen van coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid (CLUKS) de rode draad vormen. De lessen Kids Kickboxing Fun zijn er voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar. Tijdens de Kids Kickboxing Fun lessen hebben de kinderen beperkt onderling lichamelijk contact.

Tijdens de lessen JEUGD KICKBOKSEN leren wij de kinderen de basis van het kickboksen, wordt er gewerkt aan de verbetering van CLUKS en leren de kinderen zichzelf te verdedigen tegen stoot- en trapaanvallen. De kinderen tot 16 jaar mogen bij Yamato Gym absoluut niet sparren met technieken gericht op het hoofd.

Yamato Gym promoot met de #753code een belangrijke positieve boodschap. Respect vormt de rode draad van de #753code en dus van alle Yamato Gym lessen.

Iedere Yamato Gym instructeur is getraind in onze unieke Yamato Gym leermethodes. De bekende gemoedelijke Yamato Gym sfeer biedt ieder kind een uitstekend leerklimaat. Alle jeugdtrainers van Yamato Gym hebben een Verklaring Omtrent Gedrag. Yamato Gym is aangesloten bij de Federatie Oosterse Gevechtskunsten en lid van het NOC*NSF.

Meld je aan voor een gratis proefles!