Kickboksen

Kickboksen

De deelnemers van lessen Jeugd Kickboksen leren de basis van het kickboksen. Zo leren de kinderen de verfijnde kickbokstechnieken en leren zij zich te verdedigen tegen allerlei stoot- en traptechnieken. Daarnaast wordt er gewerkt aan de verbetering van de coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid (CLUKS).

Als lesmaterialen worden onder meer de bokszakken, stoot- en trapkussens gebruikt. De junioren dragen een Yamato Gym t-shirt, een korte sportbroek, bokshandschoenen, bitje en scheenbeschermers.

Groepsindeling

Yamato Gym heeft de navolgende groepsindeling voor Jeugd Kickboksen: junioren van 12 t/m 14 jaar en junioren van 15 t/m 18 jaar.

Sparren alleen voor Junioren vanaf 15 jaar

Junioren vanaf 15 jaar krijgen bovendien ook onderricht in het sparren. Sparren is het oefenen van de aangeleerde technieken. Het sparren is een lesonderdeel waarin wij de junioren leren moedig te zijn en onder druk te blijven handelen.

Junioren mogen absoluut niet sparren met technieken naar het hoofd. De jongens wordt aangeraden een tok te dragen, de meiden wordt aangeraden borstprotectie te dragen. Gevorderde junioren mogen, na overleg ook mee doen met overige lessen kickboksen.

Junioren vanaf vijftien jaar die wel willen kickboksen maar niet willen sparren mogen altijd meedoen aan de conditie- en bokszaktrainingen.

Meld je hier aan voor een gratis proefles!